Duik en Schietsport

Uiteraard kunnen wij uw duikfles keuren. Ieder jaar weet de duikwereld ons beter te vinden voor het duikfles keuren. Uiteraard juichen wij dit zeer toe en zien uw cilinders graag tegemoet.

Wij zorgen ervoor dat u weer veilig het water in kan of bijvoorbeeld schietsport kunt beoefenen. Daarom krijgen uw cilinders een behandeling buiten de massa om.

Wij verwelkomen u graag in Drachten als u uw duikfles komt inleveren en geven direct een indicatie van de werkzaamheden die wij verwachten uit te voeren aan deze duikcilinders. Want naast het duikfles keuren kunnen wij uw duikfles meerdere behandelingen geven, zodat u weer veilig en met veel plezier uw sport kan uitoefenen.

Naast de mogelijkheid tot het zelf inleveren van de cilinders werken wij nauw samen met diverse inleverpunten in Nederland. Dit zijn voornamelijk aangesloten duikverenigingen en duikshops, waar u tijdens het inleveren even bij kan bijpraten over uw prachtige sport. De onderstaande punten ontvangen u graag;

Wat kunnen wij voor u betekenen

Zoals waarschijnlijk bij u bekend, is het in Nederland verplicht uw duikfles elke vijf jaar te laten keuren. Dit zijn de werkzaamheden die wij voor u als duiker en schietsportbeoefenaar kunnen verzorgen;

 • Herkeuren van stalen en aluminium cilinders.
 • Herkeuren van composiet cilinders (schietsport).
 • Het uitwendig stralen en spuiten van de cilinder. Na het uitwendig stralen van de cilinder wordt deze voorzien van een speciale beschermende ondercoat waarna de cilinder wordt afgelakt in de gewenste coat. Deze ondercoat volstaat prima voor het sportduiken. Echter voor de beroepsduikers (technisch) kunnen we tegen meerprijs uw duikfles voorzien van een speciale heavy duty zink-houdende ondercoat.
 • Wanneer wij bij de inwendige inspectie (vlieg) roest aantreffen, zullen we de cilinder inwendig stralen, zorgvuldig naspoelen en drogen.
 • Wanneer wij vervuiling in de vorm van olie etc. aantreffen bij de inwendige inspectie, zullen we de cilinders O2 clean maken met een speciale reiniger.
 • Uw duikkraan voorzien van een service beurt. Hierbij worden de kritische onderdelen vervangen en de kraan gereinigd. De kraan wordt hierna geretourneerd met het bijbehorende service rapport.
 • Nu nieuw! U kunt nu ook uw duikautomaat een service beurt laten geven bij Procylma. Geldend voor alle bekende merken.
 • Verkoop van kranen , cilinders etc.

Werkwijze, wet- en regelgeving en voorwaarden.

Procylma werkt strikt volgens de door de overheid opgelegde normeringen. Hierdoor kan het zijn dat wij naast de standaard herkeuring ook extra werkzaamheden dienen uit te voeren. De kosten die hiervoor gemaakt worden zullen worden doorberekend. Indien deze kosten hoog worden zullen wij hierover vooraf contact met u opnemen.

Onze werkwijze is vastgesteld volgens de door de overheid gestelde normen. Onder de bevoegdheid van Lloyd’s Register ( WBDA en ADR ) en Apragaz (TPED) keurt Procylma uw cilinders volgens deze normen. Voor de duiksport ( ademlucht cilinders) geldt uitsluitend de nationale norm beschreven in de WBDA ( Wet Besluit Drukapparatuur)

Procylma wordt meerdere malen per jaar door de toezichthouders geauditeerd, hierdoor kunnen wij u verzekeren, dat:

 • Het in stand houden van een aantoonbaar kwaliteitssysteem dat voldoet aan de eisen en gericht is op het verbeteren van de doeltreffendheid ervan.
 • Onze werknemers opgeleid en gekwalificeerd zijn om de keurwerkzaamheden uit te voeren.
 • Onze machines goed onderhouden zijn en optimaal presteren.
 • U WEER MET EEN VEILIG ,GEKEURDE DUIKCILINDER UW MOOIE DUIKSPORT KUNT BELEVEN.

Daar staat Procylma voor! Want Kwaliteit wint ALTIJD!

Kwaliteit wint altijd